Shea yağı ve kakao yağı: hangisi cilt için daha iyi?

Shea yağı hakkında bir şeyler okuduktan sonra, shea'nın cilt için kakao yağından daha iyi olup olmadığını merak edebilirsiniz. Karite yağı, birkaç yıldır kakao yağı üzerinde popüler bir seçim gibi görünse de ve bazı insanlar kakao yağından daha üstün olduğunu düşünürken, iki tür tereyağı, farklı oranlarda olsa da, neredeyse aynı faydalı yağ asitlerine ve antioksidanlara sahiptir.

Artıları ve eksileri var. Shea yağının kalitesi nerede hasat edildiğine bağlı olabilir. Akneye eğilimli bir cildiniz varsa, kakao yağı daha yağlı olma eğilimindedir ve muhtemelen gözenekleri tıkayabilir. Benzer bir nedenden dolayı, bazı kullanıcılar kakao yağının yağlı olabileceğini düşündüğünden, shea saç kremi olarak daha iyi çalışır.

Diğerleri, kakao yağının karite'den daha hoş bir kokuya sahip olduğunu ve aynı zamanda bir masaj yağı olarak ve uçucu yağlar için bir temel olarak işe yaradığını bulmuştur.

Ancak hem shea hem de kakao yağının çok sayıda cilt bakım faydası vardır, bu nedenle çoğu zaman bu bir seçim meselesidir.

Kakao ve shea yağı arasındaki farklar

KAKAO YAĞI

SHEA YAĞI

Kökeni

Güney ve Orta Amerika'ya özgü kakao ağacının meyvesinden elde edilir. Batı Afrika'da da yetiştirilmektedir.

Batı ve Orta Afrika'ya özgü karite ağacının cevizinden çıkarılır.

Raf Ömrü

5 yıla kadar. Doğal bir koruyucu. Kozmetiklerin raf ömrünün korunmasına yardımcı olabilir.

1-2 yıl. Ekşir ve kakao yağından daha çabuk etki kaybeder.

Emme

Vücut sıcaklığında erir ve cilde hızla emilir.

Ayrıca vücut sıcaklığında erir, ancak biraz daha iyi emilir.

Cilt Koşulları

Kuru cilt, kızarıklıklar, deri iltihabı, egzama ve sedef hastalığı.

Kuru cilt, kızarıklıklar, deri iltihabı, egzama ve sedef hastalığı.

Cilt tipi

Yağlı. Gözenekleri tıkayarak sivilceye yatkın ciltler için sorun yaratabilir.

Tüm cilt tipleri. Komedojenik değildir (siyah noktalara neden olmaz).

Alerjiler

Cilt alerjilerini yatıştırır. Kakao çekirdekleri, kakao kütlesinde polifenol içerir ve bu da immünoglobulin IgE (ciltte, akciğerlerde, mukoz membranlarda bulunan ve vücudun egzamayı ve atopik dermatiti kötüleştiren belirli maddelere karşı reaksiyona girmesine neden olan antikorlar) içerir.

Ceviz alerjisi olanlar için olası reaksiyonlar.

Cilt faydaları

Cilt tonunu iyileştirir, elastikiyeti artırır, kolajen üretimini destekler.

Ayrıca kolajen üretimini de teşvik eder.

Cilt İyileştirme Faydaları

Yaraları, çatlamış dudakları ve cildi iyileştirir ve soldurur, hasarlı cildin iyileşmesini destekler.

Çatlamış dudakları ve cildi iyileştirir, sivilce izlerinin azalmasına yardımcı olur. Enfeksiyonlarla savaşmak için anti-mikrobiyal özellikler. Tarçın asidinin anti-enflamatuar özellikleri.

Cilt koruma

Antioksidan E vitamini bakımından zengindir, çevre kirleticilerinin serbest radikal hasarına karşı bir miktar koruma sağlar. Koruyucu ve nemi hapseden yüksek miktarda palmitik asit nedeniyle cilt üzerinde bariyer görevi görür ve su kaybını yavaşlatır.

Cildi güçlendirmek ve onarmak için E ve A vitamini. Kafeik asit nedeniyle hafif UV koruması (yaklaşık SPF 6) sağlar. Linoleik asit nemi kapatmaya yardımcı olur.

anti-aging

Kırışıklıkların azalmasına ve yaşlılık lekelerinin solmasına yardımcı olur.

Kırışıklıkların, ince çizgilerin, yaşlılık lekelerinin görünümünü iyileştirir.

Yorum yapın